herplaatsing

RRIN
HerplaatsersHerplaatst
Herplaatsing

Rhodesian Ridgeback In Nood

Inlichtingen: e-mail Wietske Kroondijk, Tel.: 06-34968615

De kosten van de opvang en herplaatsing worden gedragen door het RRIN fonds (Rhodesian Ridgeback in Nood-fonds). In de toekomst zal het helaas misschien vaker nodig zijn om honden in een pension op te vangen, uw bijdrage wordt daarom zeer op prijs gesteld! RRIN fonds Schenkingen en betalingen kunnen worden gestort op:

IBAN NL67RABO0155745832 (BIC RABONL2U) t.n.v. R.R.C.N. , Groningen onder vermelding RRIN

Niet alle aangemelde Rhodesian Ridgebacks komen op de site. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een herplaatser, neem dan gerust contact op.

Rhodesian Ridgeback

Akin

Ras: Rhodesian Ridgeback

Leeftijd: 6 jaar

Geslacht: Reu

Gecastreerd: Nee

 

Akin is bijna 6 jaar en niet gecastreerd.

Hij is als pup bij zijn huidige eigenaren gekomen maar helaas is er door het werk en het bijbehorende reizen te weinig tijd voor hem. Hij luistert niet zo goed naar de vrouw des huizes en het is voor hen niet mogelijk om hem te bieden wat hij nodig heeft.

 

Akin leeft nu vooral bij hen op het terrein en in huis en komt weinig in contact met andere honden. We weten ook niet of het goed zal gaan met een andere hond in huis en daarom zoeken we naar een huis waar hij als enige hond zal zijn.

 

Hij kan goed alleen zijn, kan mee in de auto en vindt het heerlijk om lekkere wandelingen te maken. Akin is opgegroeid met kinderen die al wat ouder zijn, het is niet bekend hoe hij is met jongere kinderen. Hij jaagt de kat des huizes na, een plekje zonder katten past dus beter.

 

Hij houdt van aandacht en lekker in huis in zijn mand liggen, dan is hij onder de mensen.

 

Wie heeft er een plekje vrij in huis en zijn/haar hart voor deze reu?

Wij zijn voor Akin op zoek naar een nieuw thuis, waar men alle tijd voor hem heeft.

Interesse / vragen over Akin

6 + 11 =

Rhodesian Ridgeback

Mojo

Ras: Rhodesian Ridgeback

Leeftijd: bijna 3 jaar

Geslacht: Reu

Gecastreerd: Ja

 

Mojo is een gezonde, lieve, grappige, eigenaardige, knappe en 45 kilo wegende gecastreerde reu uit mei 2017 die, naast de juiste begeleiding, ook een goede balans tussen ontspannen en inspannen nodig heeft. Ontspannen doet hij het liefst ongestoord en in alle rust, en ook kauwt hij graag. Hij spant zich graag in door te speuren (waar hij heel goed in is) of door spelletjes te spelen zowel in huis als in de tuin.

Lopen doet hij het liefst los zodat hij in eigen tempo de omgeving in zich op kan nemen en kan snuffelen, huppelen, spelen en rennen. Los vindt hij andere honden spannend, wat resulteert in onhandig gedrag waardoor andere honden bang worden, of juist ook spanning opbouwen. Spelen gaat het beste met stabiele en zelfverzekerde teven die niet snel onder de indruk zijn.

Aan de lijn kan hij netjes naast lopen, maar reageert dan reactief op andere honden. Hierdoor is aangelijnd uitlaten in een woonwijk is voor ons niet haalbaar. Kinderen vindt hij ook spannend, omdat die onverwachte snelle bewegingen en onbekende geluiden maken. Autorijden is geen probleem.

Mojo heeft van pup af aan al moeite met het verwerken van prikkels, en heeft een reeks vervelende ervaringen achter de rug met andere honden. Hierdoor is het er voor hem niet makkelijker op geworden. Verschillende trainingstechnieken en andere oplossingen zijn de revue al gepasseerd. Trainen met de BAT methodiek, medicatie (clomicalm) en uitlaten in rustige gebieden zijn aan de orde van de dag. Helaas is dit nog niet voldoende, maar wij kunnen hem geen betere omstandigheden bieden en dus doen we hem tekort. Dit vinden we niet eerlijk naar hem toe, daarom willen we kijken of er een baasje is die hem meer kan bieden. Dit breekt ons hart, maar het is beter voor Mojo en dat telt zwaarder.

Kortom: iemand die net zoveel van hem houdt als dat wij doen, maar hem betere omstandigheden kan bieden.

Mojo heeft (een) baasje(s) nodig die:

 • Ervaring heeft met (reactieve) Rhodesian Ridgebacks.
 • Begrip heeft voor zijn gedrag en de verbetering ervan als uitdaging ziet.
 • Buitenaf woont (weinig prikkels) en een grote tuin heeft.
 • Volop mogelijkheid heeft tot wandelingen in een rustig gebied.
 • De tijd heeft om elke dag met hem een eind (los) te lopen.
 • Bereid is en de tijd en financiële middelen heeft om blijvend met hem te trainen (BAT).
 • Met hem zijn grootste hobby wil beoefenen: praktijkspeuren.
 • Duidelijk maar vriendelijk naar hem is.
 • Niet bang is om ervoor te zorgen dat andere mensen Mojo negeren.
 • Hem thuis een eigen plek kan geven waar hij zich ongestoord terug kan trekken.
 • Geen katten of kleine kinderen heeft.

Interesse / vragen over Mojo

13 + 1 =

Rhodesian Ridgeback

Boris

Wij zijn blij te kunnen melden dat hij een thuis heeft gevonden!

Rhodesian Ridgeback

Rifaa

Wij zijn blij te kunnen melden dat hij een thuis heeft gevonden!

Rhodesian Ridgeback

Rody

Wij zijn blij te kunnen melden dat hij een thuis heeft gevonden!

Nieuwe baasjes

Namens “Herplaatsing “ wil ik alle honden en hun nieuwe baasjes het beste wensen.

Heeft u nog een leuke foto en/of verhaal over uw tweedehands hond.
Stuur deze dan op naar  het RRIN per e-mail
ook alleen foto’s van uw herplaatser zijn welkom.

Iedereen HARTELIJK BEDANKT.

 Wietske Kroondijk,

RRIN

Door het RRIN geplaatste Rhodesian Ridgebacks

2 herplaatsers

Op dit moment zoeken 2 herplaatsers, Rifaa & Rody, een nieuw warm thuis. Klik hier voor meer informatie over deze 2 mooie mannen.

Lees meer

Yakaya, Mila en Sam

Wij willen u met plezier de foto's van de drie Ridgeback’s laten zien die door ons en onze zonen als herplaatsers in onze gezinnen zijn gekomen. Yakaya van 9 jaar hebben wij in november 3 jaar, Sam van 7 jaar is in december 3 jaar geleden bij onze oudste zoon gekomen...

Lees meer

Zulu

Toen onze Djock november 2013 helaas moest inslapen dacht ik dat de liefste hond van de wereld mij was ontnomen. Het was zijn tijd, dat was duidelijk, maar bij leven de rebel uit de buurt. Achter alles en iedereen aanrennen, auto, fietsers, hardlopers. Bij iedereen de...

Lees meer