Op zaterdag 24 oktober 2020 zal er een rasexamen voor keurmeesters plaatsvinden voor de Rhodesian Ridgeback. De opleiding hiervoor zal zijn op zaterdag 14 maart 2020 en zaterdag 27 juni 2020.

Voor de opleiding en het examen hebben zich de nodige kandidaten aangemeld. Om deze kandidaten zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op het examen en als zij slagen, hun latere keurmeestersschap, acht het bestuur het van belang dat zij een gedegen voorbereiding krijgen. Dit is niet alleen in het belang van ons geliefde ras maar ook in het belang van de exposant.

Wij zijn dan ook voor het praktijkgedeelte van de opleidingsdagen en voor het rasexamen op zoek naar Rhodesian Ridgebacks die gewend zijn om stil te staan en het geen probleem vinden om te worden betast door een onbekend persoon.

Het heeft de voorkeur als de honden tussen de 18 maanden en de 8 jaar oud zijn. Voor de opleidingsdagen is het geen probleem als de ridge niet helemaal correct is. Voor het examen op 24 oktober zijn wij echter wel op zoek naar Ridgebacks die voldoen aan de rasstandaard. Ridgebacks met een show verleden en die momenteel niet of niet meer worden geshowd zijn uiteraard zeer welkom voor het examen.

Voor de opleidingsdagen zijn de middagen het praktijkgedeelte, waarbij als indicatie je aanwezigheid wordt verwacht tussen 13.00u en 15.00u. De tijdsindeling voor het rasexamen zelf is op dit moment nog niet bekend, maar dit zal een ochtend of middag zijn.

Zowel de opleiding als het rasexamen zullen plaatsvinden bij De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP te Woudenberg. Vanzelfsprekend worden de gereden kilometers om een van deze dagen aanwezig te zijn vergoed.

Heeft u een hond die aan de beschrijving voldoet en vindt u het leuk om een van deze dagen aanwezig te zijn met uw hond dan kunt u dit laten weten door een email te sturen met daarin het geslacht en leeftijd van uw hond en ook welke van deze dagen u aanwezig zou willen zijn. U mag deze email sturen naar ln.ncrr@neileve.

Ga naar de inhoud