``
Voeding

De pup is ong. 8 weken wanneer hij bij u in huis komt en moet dan nog 4 maal per dag gevoed worden. De fokker zal u een dieetlijst mee geven waar u zich het best aan kunt houden totdat de hond op zo'n twee maaltijden per dag zit.

De overgang van het vertrouwde, warme nest maar een nieuwe, onbekende woonomgeving is voor een pup van die leeftijd al moeilijk genoeg en hij kan daarbij niet nog eens een verandering van menu verwerken. Wanneer de hond een maand of negen is zit hij op het dieet, zoals dat gebruikelijk is voor een volwassen hond. Wanneer u dan van voeding wenst te veranderen, doe dat dan geleidelijk (over een periode van 3 á 4 weken) zodat de hond de gelegenheid krijgt er aan te wennen.

Voor hem is zijn eten nu eenmaal één van de grootste genoegens van zijn leven, dus probeer een menu te vinden waar ook hij zich prettig bij voelt en dat niet alleen makkelijk is voor de baas. Zorg er altijd voor dat hij een volledig hondenvoer krijgt. Twijfelt u, dan kunt u altijd uw dierenarts of de fokker raadplegen.