De Inschrijving is gesloten.


De Nakomelingendag zal op zaterdag 4 mei 2019 plaatsvinden.


Dit jaar zijn we te gast bij Manege De Fruithof te Heteren
Dorpsstraat 5,
6666 AE Heteren,
www.manegedefruithof.nl


De NKD zal aldaar op het mooie buitenterrein gehouden worden.

In afwijking van voorgaande jaren zullen wij dit jaar in plaats van drie ringen gaan keuren in vier ringen. De keuringen zullen achter elkaar plaatsvinden; er zal geen pauze zijn. We hopen hiermee de gezellige sfeer in de ochtenduren ook door te kunnen trekken naar de middag.

Bovendien kunnen we de dag op tijd afsluiten, zodat iedereen weer tijdig huiswaarts kan keren.
Buiten de keuringen in de ring zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd.

Tijdens de dag zullen ook allerlei stands aanwezig zijn waar u riemen, kussens, lekkere snacks etc. kunt kopen.


De Nakomelingendag 2019 is bedoeld voor Ridgebacks geboren in de periode 1 juni 2017 tot en met 31 mei 2018.

Aanvang van de keuringen is 10.00 u.

De volgende keurmeesters zullen keuren:
Mevr. L. Kersbergen
Mevr. M. Franke
Mevr. B. Sluiter
Dhr. H.P. Salm

Het enige waar uw hond aan moet voldoen om mee te mogen doen aan de NKD is het bezitten van een Nederlandse stamboom en geboren zijn tussen bovengenoemde data. Uw Ridgeback hoeft niet correct te zijn, dus honden zonder ridge of met een extra kroon of teveel wit etc. zijn ook van harte welkom. De hond hoeft geen ervaring te hebben met showen.

Voor u is de Nakomelingendag de mogelijkheid om ouders, broertjes en zusjes van uw eigen Ridgeback terug te zien. Voor de fokkers en de RRCN is deze dag ideaal om de ontwikkeling van het ras te kunnen volgen. Wanneer er drie of meer broers/zusjes van hetzelfde nest aanwezig zijn, komt het hele nest samen met de eventueel aanwezige ouder(s) tegelijk de ring in voor de keuring. Er zal dan naast het individuele keurrapport tevens een zogenaamd nestverslag worden opgemaakt. Wanneer er minder dan drie nakomelingen van een nest aanwezig zijn, wordt de hond individueel gekeurd.

In de ring wordt van de hond verwacht dat hij aan de lijn met de baas een rondje kan rennen in een rustige draf, zijn/haar gebit laat zien, zich laat betasten door de keurmeester en kort netjes kan staan, zodat de keurmeester het verslag kan opmaken.

Deelnemers krijgen een week voor de Nakomelingendag bericht wanneer hun hond/nest gekeurd wordt. Aan het begin van de keuringen zal een korte demonstratie gegeven worden hoe de hond voor te brengen in de ring.

De Expositiecommissie is voornemens om, in samenwerking met de Activiteitencommissie, voorafgaand aan de NKD twee workshops ringtraining te organiseren. Mocht u daar belangstelling voor hebben, houd dan onze website dan wel Facebookpagina in de gaten. U kunt natuurlijk ook informeren bij uw plaatselijke kynologenclub.

Er zijn geen speciale benodigdheden vereist voor deze dag. U gebruikt een gewone hondenlijn om de hond aan voor te brengen, dat wil zeggen een normale halsband met riem of iets dergelijks als een jachtlijn. Géén prikbanden, halti’s of tuigen!

Kortom; de Nakomelingendag is een geweldige dag met een ontspannen sfeer, voor zowel deelnemers als bezoekers. De entree voor bezoekers is gratis en ook bezoekershonden zijn toegestaan!

Inschrijven kan online of middels het sturen van het Inschrijfformulier vergezeld van een kopie van de stamboom per post aan:
RRCN
t.a.v. mw. H. van de Craats
Jut van Breukelerwaardlaan 13
6957 AS Laag Soeren

N.B. Ouderdieren hoeven geen inschrijfgeld te betalen!
For foreigners: you are obligated to pay in advance and before April 12th, 2019.
IBAN: NL95 RABO 0171 9749 80 BIC: RABONL2U to Rhodesian Ridgeback Club Nederland, Groningen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hetty van de Craats, bereikbaar via expositie@rrcn.nl.

Inschrijven kan tot en met 12 april 2019!

De Inschrijving is gesloten.

Onze voorkeur gaat uit naar online inschrijven

Online aanmeldingsformulier

Download Inschrijfformulier

Locatie