Ook wanneer u geen lid bent kunt u gewoon deelnemen.

Dit jaar worden opgeroepen alle nakomelingen, met een stamboom, geboren tussen 1 juni 2018 tot en met 31 mei 2019.

nkd

RRCN Nakomelingendag
nakomelingendag

NKD

De Nakomelingendag is bedoeld voor Ridgebacks geboren in de periode 1 juni tot en met 31 mei per kalenderjaar. Ook wanneer u geen lid bent kunt u gewoon deelnemen!
Op de Nakomelingendag van RRCN worden nesten en individuele honden beoordeeld. Voor de fokkers en RRCN is deze dag ideaal om de ontwikkeling van het ras te kunnen volgen. Fokkers kunnen kijken hoe bepaalde lijnen vererven en er ontstaat een beter beeld van de verbeterpunten van het ras.

Voor deelnemers is de Nakomelingendag dé mogelijkheid om ouders, broertjes en zusjes van de eigen Ridgeback terug te zien. De enige eis voor deelname is dat de Ridgeback in het bezit is van een Nederlandse stamboom (NHSB) en geboren is tussen 1 juni en 31 mei voorafgaand aan het jaar waarin de NKD wordt gehouden. De Ridgeback hoeft niet correct te zijn, dus ridgeloos, afwijkende kronen, teveel wit, knikstaart etc., ze zijn allemaal welkom.

De hond hoeft geen ervaring te hebben met showen. In de ring wordt verwacht dat hij aan een gewone riem en normale halsband (géén halti’s of tuigen!) met de baas een rondje kan rennen in een rustige draf, het gebit kan laten zien, zich laat betasten door de keurmeester en kort netjes kan staan zodat de keurmeester het verslag kan opmaken.

Wanneer er drie of meer broers/zusjes van hetzelfde nest aanwezig zijn, komt het hele nest, samen met de eventueel aanwezige ouder(s), tegelijk de ring in voor de keuring. Er zal dan naast het individuele keurrapport tevens een zogenaamd nestverslag worden opgemaakt. Wanneer er minder dan drie nakomelingen van een nest aanwezig zijn, wordt de hond individueel gekeurd.

De Expositiecommissie is voornemens om, in samenwerking met de Activiteitencommissie, voorafgaand aan de NKD twee workshops ringtraining te organiseren. Mocht u daar belangstelling voor hebben, houd dan onze website dan wel Facebookpagina in de gaten.
U kunt natuurlijk ook informeren bij uw plaatselijke kynologenclub.

Kortom: de Nakomelingendag is een geweldige dag met een ontspannen sfeer, voor zowel deelnemers als bezoekers.

Foto’s KCM 2021

Door Edward Veldkamp Voor foto’s op groot formaat stuur een e-mail naar moc.liamg@pmakdlevaje

Fotoalbum NKD 2018