Deze week ontving het bestuur bericht van de Raad van Beheer dat het nieuwe VerengingsFokReglement is goedgekeurd en het zal in gaan per 1 september 2022 aanstaande. Dekkingen vanaf 1 september 2022 moeten vanaf deze datum voldoen aan het nieuwe VFR. 

Naast een aantal andere wijzigingen is er een nieuwe verplichte DNA test opgenomen. De uitslag zal bij aanmelding van de dekking ingestuurd moeten worden bij de pupinformatiedienst. Ouderdieren moeten getest worden op Degeneratieve Myopathie. Heeft u deze test nog niet laten afnemen bij uw Rhodesian Ridgeback en heeft u plannen om een nest te fokken, laat deze test dan alsnog afnemen. Het is toegestaan om te fokken met honden die vrij zijn getest van DM en met honden die drager zijn van DM. Die laatste mogen echter alleen gecombineerd worden met een hond die vrij is.

Omdat er naast deze wijziging nog een behoorlijk aantal andere wijzigingen zijn ingevoerd een dringend verzoek van het bestuur om het nieuwe VFR goed te lezen om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

Hier kunt u het nieuwe VerenigingsFokReglement vinden. 

Ga naar de inhoud