``
! VOL ! Workshops "Rhodesian Ridgeback leren te begrijpen"

 


! VOL ! Het is heel fijn als je RR niet uitvalt naar andere honden, niet trekt aan de lijn, niet tegen mensen opspringt, niet achter fietsers/joggers en paarden aangaat, etc. Gek genoeg zijn de begeleiders van een hond vaak zelf de oorzaak van voornoemde acties en reacties van de hond. Zonder dat zij zich hiervan bewust zijn. Tijdens deze workshop leert u om de lichaamstaal van uw RR te 'lezen'. Door inzicht te krijgen van wat uw RR u d.m.v. lichaamstaal laat zien krijgt u ook een duidelijk beeld van hoe uw eigen lichaamstaal en handelingen van invloed zijn op het gedrag van uw RR.

Honden spiegelen namelijk heel veel van ons gedrag. Met behulp van uw hond leert u bewuster met uw eigen gevoel en gedrag om te gaan. Het gevolg zal zijn dat er een beter begrip tussen u en uw hond ontstaat, en een duidelijke toename van samenwerking. Hierdoor zal veel ongewenst gedrag van de hond uitdoven/verdwijnen. Deze workshops zijn geen 'gewone' gehoorzaamheidstrainingen zoals die op een reguliere hondenschool gegeven worden.

Mirjam Bax, RR eigenaar en kynologisch gedragstherapeut, houdt zich bezig met hond en communicatie. Hond en communicatie leert u hoe u op een positieve manier een goede vertrouwensband met uw hond kunt opbouwen. Het is onvoorstelbaar hoe ongewenst gedrag in een mum van tijd kan veranderen in gewenst gedrag. Vaak gebeurt dit niet door de hond te veranderen, maar door de begeleider te veranderen in gedrag, handeling en benadering van de hond. Het is een uitdaging voor u als begeleider om, door middel van een veranderende benadering van de hond, een vrolijke viervoeter te krijgen die positief in het leven staat.

De workshops zijn van 12:30 tot 15:30 uur op:

!VOL! Zondag 24 maart locatie: Kaatsheuvel, Loonse en Drunense Duinen !VOL!
!VOL! Zondag 7 april locatie: Noordwijk, Hondenstrand !VOL!
! VOL ! Zondag 14 april locatie: Heerenveen, Heidemeer ! VOL !
!VOL! Zondag 28 april locatie: Kaatsheuvel, Loonse en Drunense Duinen !VOL!

De workshops gaan door bij minimaal 4 begeleider/RR combinaties.
Maximaal 7 begeleider/RR combinaties per workshop. 


Kosten: € 45,00 begeleider/hond combinatie voor RRCN leden
             € 47,50 begeleider/hond combinatie voor niet-RRCN leden
              € 25,00 voor partner of toeschouwer zonder hond

Betaling direct bij inschrijving
( NL89RABO0155745824 tnv Rhodesian Ridgeback Club Nederland te Groningen
o.v.v Workshop Mirjam Bax)

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar: activiteiten@rrcn.nl vermeld hierin uw:
 Naam en lidnummer, adres, telefoonnummer en de datum welke uw voorkeur heeft.