``
Workshop mantrailen 19-05-2018 (za)

 


INSCHRIJVING IS GESLOTEN
Het was vorig jaar een groot succes daarom in de herhaling.

Wat is mantrailen?
Letterlijk betekent mantrailen: het volgen van het spoor van een specifiek persoon. Bij mantrailen krijgt de hond een geur aangeboden, en gaat aan de hand van die geur het spoor van de persoon volgen. Om uiteindelijk bij het slachtoffer uit te komen, en daar natuurlijk zijn beloning te krijgen. Je gaat als team aan het werk. Tijdens het mantrailen zit de hond altijd aangelijnd (aan een lange lijn). De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de begeleider, zijn hond goed leert “lezen” en de signalen die je hond geeft ziet.

Kan mijn hond mantrailen?
Ja iedere hond kan mantrailen (leren)! Iedere dag is je hond druk in de weer met zijn belangrijkste orgaan, zijn neus! En bij mantrailen gaat de hond heel hard met zijn neus aan het werk!

Kennismaking workshop mantrailen
Tijdens de workshop gaan we een begin maken met het mantrailen. We starten met een korte uitleg/theorie over de basis van het mantrailen en daarna ga je met je eigen hond circa 2,5 uur aan de slag.

Wat heb je nodig?
Een goed passend tuig en een lange lijn voor de hond ( heb je die niet is dat geen probleem dan kan je deze lenen op de dag zelf). Lekkere beloninkjes voor de hond. Een geur voorwerp van jezelf en makkelijk zittende kleren (die vies mogen worden) en goede schoenen.

De groep bestaat uit maximaal 6 combinaties, bij meer inschrijvingen maken we eventueel een 2e groep voor in de middag.

De workshop zal plaats vinden op zaterdag 19 mei 2018. Locatie is in het midden van het land . Inloop voor de ochtendgroep is vanaf 9.30 uur, we beginnen om 10.00 uur. Inloop voor de middag groep is vanaf 12.30 uur en begint om 13.00 uur.

Kosten: €27,50 per persoon (met 1 hond) , betaling direct bij inschrijving. ( NL89RABO0155745824 tnv Rhodesian Ridgeback Club Nederland te Groningen) o.v.v Workshop Mantrailen

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar