``
Workshop Mantrailing 24 maart (Zwolle)

 

In oktober 2018 heeft de RRCN samen met Speurpraktijk de Aanzet een succesvolle workshop Mantrailing georganiseerd (zie het verslag hiervan in het voorgaande clubblad). Om tegemoet te komen aan de wens van de RRCN leden om ook deel te nemen aan de workshop Mantrailing, zijn we verheugd u te kunnen melden dat Wietze van der Meer weer een workshop zal geven!

Wat gaat u doen?
In het kort uitgelegd is mantrailen, het zoeken naar de ‘vermiste’ persoon. Bij mantrailen begint u in een bosrijke omgeving. Tijdens de workshop gaat u in een groep van maximal 4 deelnemers met RR op zoek naar een ‘vermist persoon’. Na een korte uitleg gaat u meteen aan de slag en zal Wietze zijn best doen uw hond er toe aan te zetten dat hij gaat speuren naar de ‘vermiste’ persoon. Wietze werkt met een spoorloper zodat hij zich volledig kan richten op coaching.

De workshop die gegeven wordt, is gericht op de beginners en die wel eens kennis willen maken met het speuren. De leeftijd van uw RR maakt niet uit omdat elke hond kan speuren. Na de workshop zal Wietze u ook vertellen hoe u zelf verder kunt gaan met het mantrailen en wat u in beginsel juist wel of niet moet doen

Waarom mantrailen?
Naast dat het erg leuk is en soms ook verslavend heeft het nog enkele andere voordelen. Naast fysiek is het nog meer geestelijk belastend. Na het speuren zijn de honden geestelijk vermoeid wat weer invloed heeft op de dagelijkse omgang met uw hond. Zo zijn de honden meer vermoeid en reageren minder op prikkels van buitenaf. Bovendien kan men alleen wat op het gebied van speuren bereiken door goed teamwork tussen geleider en hond. Zonder hond weet u echt de gelopen route niet. Echter moet u de hond leren ‘lezen’ zodat je in een vroeg stadium kunt zien wat de hond aangeeft. De hond is een roedel dier (speuren is een gezamenlijke activiteit waar je elkaar nodig hebt) en waardeert het speuren meestal enorm, wat de relatie tussen baas en hond verbeterd.

Waar, wanneer en aanmelden
Locatie: Zwolle (exacte ontmoetingspunt ontvangt u per mail)

Datum: zondag 24 maart
ochtend van 10:00 tot 12:00 (groep 1) 1 plaats vrij
!VOL! middag van 13:00 tot 15:00 (groep 2)!VOL!
EXTRA groep! Workshop Mantrailing 24 maart 16.00-18.00 !EXTRA groep
Kosten: € 25 per persoon met 1 RR

Betaling direct bij inschrijving (NL89RABO0155745824 tnv Rhodesian Ridgeback Club Nederland te Groningen o.v.v Introductieles Mantrailen).

De voorkeur geniet om zelf een tuigje te regelen met daarbij een lange lijn.

Aanmelden via activiteiten@rrcn.nl O.v.v. naam en lidnummer, adres, telefoonnummer en naam van uw hond.Graag aangeven of de ochtend of de middag uw voorkeur heeft.