Keurmeesters: Mariëlle Tresoor en Rinie Leenen 
Locatie: terrein manege de Fruithof, Heteren
Sluiting inschrijving: 23 maart 2024

Op zaterdag 6 april 2024 organiseert de RRCN haar jaarlijkse Jonge Honden- en Veteranen Dag in Heteren op de terreinen van Manege De Fruithof. Het belooft een leuke en gezellige dag te worden.

Er zijn diverse stands aanwezig met allerlei leuke hebbedingetjes en lekkers voor onze viervoeters. Ook zijn er die dag twee fotografen aanwezig. 


Laagdrempelig kennismaken met een keuring

Voor de jonge honden én hun baasjes is de Jonge Honden- en Veteranendag een uitgelezen kans om in een gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met een keuring. Hoe verloopt een keuring en wat vindt de keurmeester van het uiterlijk en gedrag van mijn Rhodesian ridgeback? De Jonge Honden- en Veteranendag is daarnaast een uitgelezen kans voor fokkers om hun nesten met ridgeback puppy’s van de afgelopen twee jaar bij elkaar te brengen. 

Voor aanvang van de keuringen zal kort gedemonstreerd worden hoe een keuring gaat, zodat ook mensen die nog nooit een keuring hebben meegemaakt kunnen zien wat de bedoeling is.

Leuk extraatje: De fokker waarvan deze dag de meeste nakomelingen zijn ingeschreven krijgt van de RRCN een professionele groepsfoto aangeboden!

Pups en Jonge Honden

Jonge honden tot de leeftijd van twee jaar zijn welkom op deze dag. Op veler verzoek is de minimum leeftijd verlaagd en mogen dit jaar voor het eerst ook puppy’s meedoen met deze dag. Ze moeten wel minimaal vier maanden oud zijn. Deze dag is natuurlijk een prachtige socialisatie voor pups en jonge honden en een mooie kans om broertjes en zusjes weer te ontmoeten en ook de fokker weer te zien en te spreken.

Veteranen

Jeugd heeft de toekomst, maar de veteranen zijn het verleden! We zijn trots op de ‘oude vedetten’ binnen ons ras. Zij zijn vaak op hoge leeftijd nog ‘fit for function’ en daarom besteden we op deze dag extra aandacht aan de veteranen. Het is een gezellig wederzien voor de veteraan en het baasje met de fokker en (jongere) broertjes en zusjes. En misschien zijn er op deze dag zelfs nakomelingen van de veteraan. Ook is het erg leuk om andere liefhebbers van het ras te ontmoeten.  We delen tenslotte allen dezelfde passie! Veteranen mogen meedoen vanaf de leeftijd van 8 jaar. 

Beste nest – Om hier als groep aan mee te kunnen doen dienen er minimaal 3 honden uit 1 nest deel te nemen. Deze honden moeten ook deelnemen aan de individuele keuring. Winnaar van deze verkiezing krijgt een mooie foto van het nest. 

Inschrijven voor deze leuke dag kan HIER. Alleen voor de rubriek ‘Beste nest’ is inschrijving via de website niet mogelijk. Inschrijving voor ‘Beste nest’ kan op de dag zelf bij het secretariaat.

Programma

09:00 uur – Locatie geopend
09:30 uur – Secretariaat geopend
10:00 uur – Opening met demonstratie + aansluitend aanvang keuringen
16:00 uur – Einde

Aanvullende informatie

Vragen over de dag zelf of over het inschrijven? Stuur een e-mail naar ln.ncrr@eitisopxe . We helpen je graag!

Tot ziens op zaterdag 6 april!

Tevens op deze dag: De fokgeschiktheidskeuring, deze is open voor Rhodesian ridgebacks met een stamboom in de leeftijd van negen maanden tot vijf jaar en van welke het de intentie is om ze in te zetten voor de fokkerij. Inschrijven voor de Jonge Hondendag of voor de fokgeschiktheidskeuring maar niet voor beiden.  Meer info hier>> 

Aangezien een keurmeester slechts een beperkt aantal honden op een dag kan keuren, vragen wij u om uw hond of in te schrijven voor de Jonge Honden- en Veteranendag of voor de fokgeschiktheidskeuring maar niet voor beiden. Hiermee wordt voorkomen dat één hond op dezelfde dag tweemaal gekeurd wordt en er voor andere honden geen plek meer is.

Met vriendelijke groet namens: De RRCN expostiecommissie

Ga naar de inhoud