Nog even en dan is het zover, de KCM van 2020. Van verschillende kanten ontvingen wij de vraag of publiek bij de KCM is toegestaan dit jaar. Wij hebben de persconferentie van 1 september afgewacht voor we op dit punt een definitieve beslissing hebben genomen.

Blijkens de landelijke maatregelen zijn op een bijeenkomst buiten waar aanwezigen geen vaste zitplaats hebben maximaal 250 mensen toegestaan. Per hond mogen er twee begeleiders mee en gezien het aantal inschrijvingen zitten we dan echt al in de buurt van het maximaal aantal personen. Vanuit de locatie zijn wij ook verplicht om van personen die het terrein willen betreden contact- en gezondheidsgegevens te vragen. Wanneer wij publiek toelaten is het lastig te controleren of we onder het maximaal aantal personen blijven en of we ook echt van alle aanwezigen de vereiste gegevens hebben ontvangen.

Vanwege bovenstaande redenen hebben wij moeten besluiten om dit jaar geen publiek toe te laten bij de KCM.

Vanzelfsprekend spijt ons dit omdat juist de KCM een gelegenheid is om elkaar als liefhebbers van de Rhodesian Ridgeback weer eens te zien en te spreken en om mensen kennis te laten maken met ons geliefde ras. Ondanks dat publiek niet is toegestaan hopen we dat het een mooie en gezellige dag wordt voor de aanwezigen. Natuurlijk worden de uitslagen later op de website gepubliceerd en worden er door de diverse fotografen foto’s gemaakt.