Alles over

Fokken
fokreglementNog vragen?
Het verenigings fok reglement

Hier moet u aan voldoen

Om als lid van de RRCN te mogen fokken zijn er een aantal voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Allereerst dient u te voldoen aan het VFR. Ook wanneer u denkt geen “fokker” te zijn en uw reu eenmalig laat dekken of eenmalig een gelegenheidsnestje met uw teefje wilt nemen.

Pupinformatiedienst & Fokkerijcommissie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Fokkerscursus

Hou de RRCN agenda in de gaten, de cursus zal hierin komen te staan

Tips & adviezen

De fokkerijcommissie heeft alvast een draaiboek voor u gemaakt met daarin vele tips.

De RRCN heeft een pupinformatiedienst. Deze is er voor fokkers en pupkopers. De pupinformatiedienst beheert de dek- en geboortelijst. Zij weten precies wanneer u de dekaangifte en nestinventarisatie moet aanvragen.

Ook met algemene kennis over de dekking of indien u vragen heeft over de zorg voor de pups van geboorte tot vertrek en met vragen over voeding van de pups kunnen de fokkerijcommissie of pupinformatiedienst u met raad en daad bijstaan.

Bent u op zoek naar een dekreu? Ook deze moet voldoen aan het VFR. Als eigenaar van de teef moet u dit dus zorgvuldig controleren. De RRCN heeft een dekreuenlijst waarop reuen te vinden zijn die voldoen aan het reglement. Op deze lijst staan echter niet alle beschikbare reuen. Er zijn mensen die ervoor kiezen hun dekreu niet op de lijst te plaatsen, deze kunt u veelal op een eigen website vinden.

 

Dek- en geboortelijst

U kunt uw dekaankondiging, dekking en nest laten vermelden op deze lijst

nestinventarisatie

Als lid bent u verplicht uw nest te laten inventariseren. Ook wanneer u geen gebruik maakt van de dek- en geboortelijst.

reglementen

Waar moet u allemaal aan voldoen?

RvB

In het Kynologisch Reglement zijn een aantal regels opgenomen met betrekking tot het welzijn en de gezondheid van de teef en de reu waarmee wordt gefokt.

Ook u dient hieraan te voldoen.

FCI

De Raad van Beheer is aangesloten bij de wereldwijd overkoepelende organisatie Fédération Cynologique Internationale (FCI). Als lid van de FCI zijn wij gehouden aan de door de FCI opgestelde regelgeving. Wanneer u fokt dient u zich naast de reglementen van de RRCN en de RvB ook te voldoen aan het reglement van de FCI,  de FCI breeding regulations

VFR

We willen de gezondheid van ons ras zo goed mogelijk borgen. Om dit zeker te stellen heeft de  vereniging een fokbeleid opgesteld, het verenigingsfokreglement (VFR).

Hierin staat omschreven hoe u verantwoord kunt fokken en waar u naast de reglementen van de RvB en de FCI allemaal rekening mee moet houden. 

Nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben of aanvullend advies nodig hebben?
Vul dan het formulier in en de pupinformatiedienst zal proberen u te voorzien van informatie.

2 + 12 =

Ga naar de inhoud