Workshop Mantrailing voor leden van de RRCN

Wordt gegeven door Ester van Summeren van K9Basic.

Mantrailing betekent het geurspoor van een mens volgen. Mensen laten een geurspoor achter op het pad dat ze belopen door middel van diverse geuren zoals bijvoorbeeld huidschilfers, parfum en lichaamsgeur. Elk mens heeft zo zijn eigen geurcocktail die een hond kan onderscheiden.

Wat we de hond leren is om op basis van een aangeboden geur (bijvoorbeeld van een doekje van de te vinden persoon of iets anders wat de persoon heeft aangeraakt) het spoor (trail) te vinden en te volgen tot aan de vermiste persoon. We bouwen dit langzaam op, beginnen op hele korte afstanden met de persoon nog in zicht en breiden dit langzaam uit. Niet alleen in lengte maar ook in moeilijkheid door het maken van hoeken, oversteken, opzoeken van drukkere gebieden etc. In de aanleerfase laten we de honden het liefst zoveel mogelijk zonder lijn werken zodat de hond leert dat hij zelfstandig het trail moet uitwerken en wij de hond daarin niet hinderen. Later werken we met een lange lijn.

De honden werken altijd alleen, dus niet in groepsverband. De overige honden verblijven bij voorkeur in de auto, lukt dat niet dan graag met twee personen komen. Dan kan er altijd één persoon bij de hond blijven bij de auto.

Open voor zowel beginnende als gevorderde teams.
Minimale inschrijving 5 deelnemers en maximaal 10 deelnemers. We maken dan twee groepen van 5 deelnemers en de tijd is ongeveer 2 tot 2.5 uur per groep. De eerste groep start om half 10.

De locatie is rond Oirschot ( NB) en de juiste locatie ontvang je voor de workshop per e-mail.


Het evenement is afgelopen.

Prijs

€30,00

Datum

09 okt 2022

Tijd

9: 30 - 14: 30
Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca
Ga naar de inhoud