Workshop Mantrailen Leusden

Letterlijk betekent mantrailen: het volgen van het spoor van een specifiek persoon.
Bij mantrailen krijgt de hond een geur aangeboden en gaat aan de hand van die geur het spoor van de persoon volgen. Om uiteindelijk bij het slachtoffer uit te komen, en daar natuurlijk zijn beloning te krijgen.


Mantrailen is teamwork!
Tijdens het mantrailen zit de hond altijd aangelijnd (aan een lange lijn). De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de begeleider, zijn hond goed leert “lezen” en de signalen die je hond geeft ziet.

Als je verder gaat in het mantrailen kun je de oefeningen steeds moeilijker maken.
Het gaat bij mantrailen niet zo zeer om de lengte van het gelopen spoor.
Het is veel belangrijker dat een hond leert, om steeds moeilijkere oefeningen uit te werken.

Mantrailen kun je op allerlei locaties.
Veel mensen denken vaak aan het bos, maar mantrailen kan ook midden in het winkelcentrum, op een heel andere ondergrond en in de drukte.
Maar ook in een gebouw is het weer heel anders voor de hond.

Iedere hond kan mantrailen (leren)! Iedere dag is je hond druk in de weer met zijn belangrijkste orgaan, zijn neus! En bij mantrailen gaat de hond heel hard met zijn neus aan het werk!

Tijdens de workshop gaan we een staart maken met het aanleren van het spelletje (wanneer je meedoet en al ervaring hebt passen we de sporen daar natuurlijk op aan). 

De groep bestaat uit maximaal 5 honden. Tijdens de workshop kom je individueel met je hond aan de beurt, en heeft je hond dus geen contact met andere honden van de groep, wat betekent dat ook reactieve honden mee mogen doen aan deze workshop (wel moet je er rekening mee houden dat we in openbaar gebied bezig zijn en dus andere honden tegen kunnen komen). 

Voor aanvang blijven de honden in de auto blijven, maar als de hond dat niet kan mag je naast de auto blijven wachten of als je met twee personen komt blijft één bij de auto en de ander kijkt
mee bij de andere deelnemers.

De tijdsblokken zijn:
9.30-11.30uur
11.45-13.45uur vol
14.00-16.00uur

Graag 15 minuten voor je tijdsblok aanwezig zijn.

Na aanmelding en betaling krijg je toegang tot een online theorieles, waarbij het een en ander wordt uitgelegd over mantrailen en de hondenneus. Ook staat hierin precies vermeld wat je tijdens de workshop nodig hebt.  

Kosten: €30,- pp voor RRCN-leden en €40,- pp voor niet RRCN-leden

https://www.academie-speurhondenschoolachterhoek.nl


Het evenement is afgelopen.

Prijs

€30,00

Datum

16 apr 2023

Tijd

Exacte tijden volgen na indeling
9: 30 - 16: 00

Plaats

Exacte locatie volgt
Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca
Ga naar de inhoud