RRCN fokgeschiktheidskeuring

Op 23 april 2023 zal gelijktijdig met de Jonge Honden Dag ook de eerste RRCN fokgeschiktheidskeuring georganiseerd worden. Net als de Jonge Honden Dag zal deze plaatsvinden bij manege de Fruithof in Heteren.

De fokgeschiktheidskeuring is sinds enige tijd opgenomen in het VFR van de RRCN. De fokgeschiktheidskeuring is bedoeld voor honden die exterieurkwalificaties nodig hebben voordat zij ingezet mogen worden voor de fokkerij en geldt als alternatief voor de CAC/CACIB shows waar deze kwalificaties ook behaald kunnen worden.

Op 23 april aanstaande zullen de honden die worden ingeschreven voor de fokgeschiktheidskeuring gekeurd worden in de middag, nadat de honden voor de Jonge Honden Dag aan de beurt zijn geweest. Zij zullen gekeurd worden door de keurmeesters die ook de honden voor de Jonge Honden Dag keuren.

Het verschil tussen beide keuringen is dat bij de fokgeschiktheidskeuring de honden ook een kwalificatie ontvangen. Deze kan zijn ‘uitmuntende kwaliteit’, ‘zeer goede kwaliteit’, ‘goede kwaliteit’ en ‘matige kwaliteit’.  Bij tweemaal ‘uitmuntende kwaliteit’ op een fokgeschiktheidskeuring, of tweemaal een ‘uitmuntend’ op CAC/CACIB show, of een combinatie van die beide en wanneer een van beide kwalificaties is behaald na de leeftijd van 18 maanden voldoet uw hond aan de exterieureisen van de RRCN. Bij de fokgeschiktheidskeuring wordt uw hond naar dezelfde maatstaf beoordeeld als op een CAC/CACIB show, echter is er geen sprake van competitie en zullen de honden om die reden niet geplaatst worden. 

De fokgeschiktheidskeuring is open voor Rhodesian ridgebacks met een stamboom in de leeftijd van negen maanden tot vijf jaar en van welke het de intentie is om ze in te zetten voor de fokkerij. 

Aangezien een keurmeester slechts een beperkt aantal honden op een dag kan keuren, vragen wij u om uw hond of in te schrijven voor de Jonge Honden Dag of voor de fokgeschiktheidskeuring maar niet voor beiden. Hiermee wordt voorkomen dat één hond op dezelfde dag tweemaal gekeurd wordt en er voor andere honden geen plek meer is.

De honden die ingeschreven worden voor de fokgeschiktheidskeuring zijn natuurlijk ook welkom om in te schrijven voor de diverse workshops die tijdens de Jonge Honden Dag georganiseerd worden.

Wacht niet te lang met inschrijven want zowel voor de Jonge Honden Dag als de fokgeschiktheidskeuring geldt vol = vol.
Alle tijden (keuring & workshops) worden bekend gemaakt via de site.
 


Inschrijven

Deelname fokgeschiktheidskeuring €35

Deelname fokgeschiktheidskeuring

Beschikbaar Tickets: 0
Het Deelname fokgeschiktheidskeuring ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Prijs

€35,00
INSCHRIJVEN

Datum

23 apr 2023

Tijd

10: 00 - 15: 00

Organisator

Expositiecommissie
Email
ln.ncrr@eitisopxe