RRCN fokgeschiktheidskeuring ’24

De starttijden voor 6 april komen ca 1 week te voren op de website te staan

Op 6 april 2024 zal gelijktijdig met de Jonge Hondendag ook de eerste RRCN fokgeschiktheidskeuring georganiseerd worden. Net als de Jonge Hondendag zal deze plaatsvinden bij Manege De Fruithof in Heteren.

De fokgeschiktheidskeuring is opgenomen in het VFR van de RRCN. De fokgeschiktheidskeuring is bedoeld voor honden die exterieurkwalificaties nodig hebben, voordat zij ingezet mogen worden voor de fokkerij en geldt als alternatief voor de CAC/CACIB shows waar deze kwalificaties ook behaald kunnen worden.

Op 6 april a.s. zullen de honden, die worden ingeschreven voor de fokgeschiktheidskeuring, gekeurd worden nadat de honden voor de Jonge Hondendag aan de beurt zijn geweest. Zij zullen gekeurd worden door de keurmeesters die ook de honden voor de Jonge Hondendag keuren.

De fokgeschiktheidskeuring is open voor Rhodesian ridgebacks met een stamboom in de leeftijd van negen maanden tot vijf jaar en van welke het de intentie is om ze in te zetten voor de fokkerij.  

Aangezien een keurmeester slechts een beperkt aantal honden op een dag kan keuren, vragen wij u om uw hond of in te schrijven voor de Jonge Hondendag of voor de fokgeschiktheidskeuring maar niet voor beiden. Hiermee wordt voorkomen dat één hond op dezelfde dag tweemaal gekeurd wordt en er voor andere honden geen plek meer is.  

Wacht niet te lang met inschrijven, want zowel voor de Jonge Hondendag als de fokgeschiktheidskeuring geldt vol = vol.

Het verschil tussen beide keuringen is dat bij de fokgeschiktheidskeuring de honden ook een kwalificatie ontvangen. Deze kan zijn ‘uitmuntende kwaliteit’, ‘zeer goede kwaliteit’, ‘goede kwaliteit’ en ‘matige kwaliteit’.  Bij tweemaal ‘uitmuntende kwaliteit’ op een fokgeschiktheidskeuring, of tweemaal een ‘uitmuntend’ op CAC/CACIB show, of een combinatie van die beide en wanneer een van beide kwalificaties is behaald na de leeftijd van 18 maanden voldoet uw hond aan de exterieureisen van de RRCN. Bij de fokgeschiktheidskeuring wordt uw hond naar dezelfde maatstaf beoordeeld als op een CAC/CACIB show, echter is er geen sprake van competitie en zullen de honden om die reden niet geplaatst worden.  


Sold out!

Het evenement is afgelopen.

Datum

06 apr 2024

Tijd

eindtijd is schatting
10: 00 - 16: 00

Plaats

Manege De Fruithof
Dorpsstraat 5, 6666 AE Heteren

Prijs

€35,00
Expositiecommissie

Organisator

Expositiecommissie
Email
ln.ncrr@eitisopxe
Ga naar de inhoud