Mantrail workshop

Letterlijk betekent mantrailen: het volgen van het spoor van een specifiek persoon. Bij mantrailen krijgt de hond een geur aangeboden en gaat aan de hand van die geur het spoor van de persoon volgen. Om uiteindelijk bij het slachtoffer uit te komen, en daar natuurlijk zijn beloning te krijgen.

Mantrailen is teamwork!
Tijdens het mantrailen zit de hond altijd aangelijnd (aan een lange lijn). De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de begeleider, zijn hond goed leert “lezen” en de signalen die je hond geeft ziet.

Als je verder gaat in het mantrailen kun je de oefeningen steeds moeilijker maken. Het gaat bij mantrailen niet zo zeer om de lengte van het gelopen spoor. Het is veel belangrijker dat een hond leert, om steeds moeilijkere oefeningen uit te werken.

Mantrailen kun je op allerlei locaties.
Veel mensen denken vaak aan het bos, maar mantrailen kan ook midden in het winkelcentrum, op een heel andere ondergrond en in de drukte. Maar ook in een gebouw is het weer heel anders voor de hond.

Iedere hond kan mantrailen (leren)! Iedere dag is je hond druk in de weer met zijn belangrijkste orgaan, zijn neus! En bij mantrailen gaat de hond heel hard met zijn neus aan het werk!

Tijdens de workshop gaan we een staart maken met het aanleren van het spelletje (wanneer je meedoet en al ervaring hebt passen we de sporen daar natuurlijk op aan). 

De groep bestaat uit maximaal 5 honden. Tijdens de workshop kom je individueel met je hond aan de beurt, en heeft je hond dus geen contact met andere honden van de groep, wat betekent dat ook reactieve honden mee mogen doen aan deze workshop (wel moet je er rekening mee houden dat we in openbaar gebied bezig zijn en dus andere honden tegen kunnen komen). 

Wanneer je hond niet aan de beurt is, blijft je hond in de auto wachten. Zelf lopen je sporen voor de andere deelnemers. Als de hond niet alleen in de auto kan blijven zorg dan dat je met 2 personen komt, zodat de een bij de hond kan blijven en de ander deel kan nemen aan de oefening.

De tijdsblokken zijn:
9.30-11.30uur
11.45-13.45uur
14.00-16.00uur

Graag 15 minuten voor je tijdsblok aanwezig zijn.
Minimaal 5 deelnemers om de activiteit door te laten gaan.
Maximaal 15 deelnemers verdeeld over 3 groepen.

Wanneer: 10 maart omgeving Leusden
Kosten: €30,- pp per hond voor RRCN-leden en €40,- pp per hond voor niet RRCN-leden
Locatie: komt per mail na aanmelding

Graag 15 minuten voor je tijdsblok aanwezig zijn.

Na aanmelding en betaling krijg je toegang tot een online theorieles, waarbij het een en ander wordt uitgelegd over mantrailen en de hondenneus. Ook staat hierin precies vermeld wat je tijdens de workshop nodig hebt.  


Inschrijven

Blok 1 Mantrail workshop €30

9.30-11.30uur


Beschikbaar Tickets: 0
Het Blok 1 Mantrail workshop ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Blok 2 Mantrail workshop €30


11.45-13.45uur


Beschikbaar Tickets: 0
Het Blok 2 Mantrail workshop ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Blok 3 Mantrail workshop €30

14.00-16.00uur

Beschikbaar Tickets: 0
Het Blok 3 Mantrail workshop ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
INSCHRIJVEN

Datum

10 mrt 2024

Tijd

9.30-11.3 / 11.45-13.45 / 14.00-16.00
9: 30

Plaats

Exacte locatie volgt

Prijs

€30,00
Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca
Ga naar de inhoud