Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
activiteiten@rrcn.nl
INSCHRIJVEN

Locatie

Kyno- Compleet
Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind (NBr)
Categorie
QR Code

Datum

10 nov 2019

Tijd

13:30

Kosten

€17,50

Lezing Leerprincipes

hoe leren honden?

Let op: Aanvang vanaf 13.30, start 14 uur

Om te weten hoe je nu het best je hond iets kan aanleren of afleren is het noodzakelijk om te weten hoe een hond eigenlijk leert. Via een wetenschappelijke benadering, maar vooral met heel veel praktijkvoorbeelden en hands-on tips neemt Kathleen Selleslagh ons deze keer mee in de boeiende wereld van leerprincipes bij honden. Had jij al gehoord van Inprenting,  one- event learning,  (habituatie en sensitisatie ) associatieleren,  klassieke en operante conditionering, sociaal leren, cue’s, het Premack principe, bekrachtiger, de clicker, shapen? Ze komen aan bod in deze lezing, uitgelegd in duidelijk begrijpbare taal en vooral vertaald  naar de dagelijkse realiteit.

Hoe komt het dat mijn hond trekt aan de lijn? Waarom staat hij bij de raam te blaffen naar de postbode? Waarom springt hij op tegen bezoek? Waarom komt mijn hond niet als ik “hier” roep? waarom heeft mijn hond aandacht voor alles behalve voor mij? Eigenlijk teveel om in een 3 uur durende lezing te verklaren, maar dit zijn de meest voorkomende “problemen” waar veel hondenbezitters mee te maken hebben. Uitleg in begrijpelijke taal. Maar vooral handvaten hoe je je hond gedrag aan kan leren of gedrag om kan buigen aan de hand van deze leerprincipes.

Kortom waarom doet een hond wat hij doet en hoe kunnen we het beste gewenst gedrag aanleren?

Een interactieve lezing, waarbij aan de hand van eventueel ingestuurde filmpjes uitleg wordt gegeven over het getoonde hondengedrag. Er wordt een selectie van de ingestuurde filmpjes gemaakt.

Voor vragen, mail naar activiteiten@rrcn.nl t.a.v. Sonja ook eventuele filmpjes mogen naar dit mailadres opgestuurd worden en worden na de lezing verwijderd.

Betaling direct bij inschrijving: Voor leden van RRCN is de prijs: €17,50, voor niet leden van RRCN €25,- incl. koffie en thee.

Let op: Aanvang vanaf 13.30, start 14 uur

De lezing wordt wederom gehouden door Kathleen Selleslagh. Als gedragstherapeut en instructeur begeleidt zij mensen en hun honden, zowel met probleemgedrag als individuele puppy- en sociale huishond lessen. Daarnaast is zij oprichtster van / docente op de Kyno-Coach Academie, opleidingscentrum voor Kynologisch Instructeurs en Gedragscoaches in België. Ook traint zij blindengeleidehonden als samenwerkingspartner van KNGF Geleidehonden. Sinds kort is zij  voorzitter van APDT BENE – The Association Of Pet Dog Trainers For Belgium And The Netherlands. Met deze ruime ervaring draagt zij haar missie in hondenland uit: een beter begrip tussen hond en mens creëren

Evenement boeken

Deelname 1 persoon Lezing Leerprincipes LID €17,50

door Kathleen Selleslagh

Available Tickets: 0
The Deelname 1 persoon Lezing Leerprincipes LID ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Deelname 1 persoon Lezing Leerprincipes niet-LID €25

door Kathleen Selleslagh

Available Tickets: 0
The Deelname 1 persoon Lezing Leerprincipes niet-LID ticket is sold out. You can try another ticket or another date.