Lezing Emoties bij Honden

georganiseerd door Rhodesian Ridgeback Club Nederland, iedereen is van harte welkom!

Emoties, we hebben ze gelukkig allemaal. We weten ook van ons zelf dat onze emoties bepaald gedrag oproept. Denk aan enthousiasme, woede, paniek, angst etc.

Als bij ons emoties gedrag veroorzaakt, hoe zit het dan bij onze honden?

De meeste hondenliefhebbers weten van de emoties bij hun dier, maar kijk eens rond op You Tube of gewoon op straat. Er zijn legio voorbeelden, waarbij eigenaars het heel goed lijken te bedoelen met hun hond, maar totaal aan de emoties van het dier voorbij gaan, of een andere emotie “herkennen” dan dat er daadwerkelijk aan de hand is.

Aan Kathleen Selleslagh wederom de uitdaging om ons in een drie uur durende lezing in begrijpelijke taal uit te leggen hoe het nu eigenlijk zit met de emotie van onze hond. Wat gebeurd er in het hondenbrein? Zijn wij er ons wel van bewust dat hersenscans laten zien dat de hersenen van zoogdieren en mensen op een vergelijkbare manier informatie verwerken. Als we dat nu weten, wat doet dit dan met o.a. de trainingsmethoden van onze honden? Is gedrag alleen een oorzaak van leerervaringen? Of speelt er meer? Hoever staat de wetenschap? Hoe vertalen we wat we nu al weten over emoties bij onze honden, naar onze dagelijkse realiteit. Is b.v. verlatingsangst, angst of is het eigenlijk verdriet…. is het uitvallen naar een andere hond nu agressie of angst? Is het piepen om aandacht nu aandacht willen of behoefte aan “care”?

Neurowetenschapper Jaak Panksepp was een pionier in de wetenschap op gebied van de emoties bij dieren. Maar nog steeds vindt er onderzoek plaats. Wederom een lezing volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en hoe deze inzichten het welzijn van onze honden kan verbeteren. Een eyeopener voor elke hondenliefhebber!

Een boeiende lezing over de emoties en belevingswereld van onze honden. Deze lezing sluit naadloos aan bij de eerdere lezing van Kathleen voor RRCN, n.l. Hondentaal en Leerprincipes, hoe leert de hond.

Aanvang: vanaf 13.30 start lezing 14 uur
Locatie: KynoCompleet, Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind
Kosten: Voor leden RRCN €17,50 voor niet leden €25, – incl. koffie en thee

Docente: Kathleen Selleslagh, inmiddels een bekende docente voor RRCN, eigenaresse van http://www.kathenhond.be/Kynologisch instructeur, gedragsdeskundige, samenwerkingspartner voor KNGF geleidehonden, medeoprichter van Kyno-Coach, https://kyno-coach.be/index.html een opleidingsinstituut voor Kynologisch instructeurs en hondengedragstherapeuten in België en voorzitter van APDT BE-NE http://www.apdt-bene.net/

LET OP ! Bij het inschrijven van meerdere deelnemers dient u het vinkje (zie voorbeeld hieronder) uit te zetten en voor elke deelnemer de gegevens in te vullen.


Het evenement is afgelopen.

Prijs

€17,50 Ledenprijs

Datum

16 feb 2020

Tijd

13: 30

Plaats

Kyno- Compleet
Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind (NBr)
Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca
Naar de inhoud springen