Wegens het Coronavirus gaat de lezing niet door Lezing door van Dian Wagemakers, natuurgeneeskundig werkend dierenarts.

Georganiseerd door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland, maar iedereen is van harte welkom!’

“Al heel lang is het mijn streven/intentie om dieren beter te maken. Ruim 20 jaar werkend als regulier dierenarts gaf veel voldoening maar het lukte niet altijd om alle dieren ’beter genoeg’ te krijgen. Er moest meer zijn”.

Deze opmerkingen op de site van Dian, triggerde mij om te weten, wat is dat meer dan, wat kan er nog aangevuld worden bij een hond, naast reguliere geneeskunde. Wat voegt deze holistische manier van zoeken en genezen toe aan alleen het reguliere? Die uitleg…

Dat alleen is natuurlijk al heel interessant!

Die uitleg over het hoe en waarom natuurlijke middelen het lichaam ondersteunen of aanzetten tot genezen.

Daarom heb ik Dian Wagemakers uitgenodigd een lezing te komen houden over haar werk. Waarbij ook castratie en sterilisatie besproken zal gaan worden, hoe kijkt men er vanuit de natuurgeneeskunde tegenaan. Wat doet de ingreep met het lichaam van onze honden, hoe zit dat nou met die hormonen en neurotransmitters, wat kan dit doen met gedrag. Een ingreep die vaak nog zonder er echt bij na te denken wordt uitgevoerd.

Verder: Om een dier beter te kunnen maken is het soms niet voldoende om te opereren of medicijnen te geven. Er zijn zoveel invloeden op en omstandigheden rond het dier die maken dat het ziek maar ook weer gezond kan worden.

Door al deze zaken te betrekken bij het behandelen van een dier krijg je meer inzicht in het gehele plaatje. Daarbij speelt bv ook een grote rol of het dier lekker in zijn vel zit, de juiste aandacht krijgt, mag doen wat hij kan.

De natuurgeneeskunde kijkt naar al deze facetten en betrekt daar ook de eigenaar en de omgeving bij. Wat is hun invloed op het geheel? Daarbij gebruik makend van het zelfhelend vermogen van het dier en zoveel mogelijk natuurlijke middelen en/of therapieën.

Dian Wagemakers, maakt in haar praktijk graag gebruik van acupunctuur en osteopathie.

Datum: 31-5-2020

Locatie: KynoCompleet, Provincialeweg 85, 4909 AG Oosteind

Tijdstip: aanvang vanaf 13.30 uur, start lezing 14.00 uur, tot ongeveer 16.30 uur

Kosten: voor leden RRCN  € 17,50  voor niet-leden € 25, –

Sold out!

Datum

31 mei 2020
Expired!

Tijd

14:00 - 16:30

Kosten

€17,50 voor leden

Locatie

Kyno- Compleet
Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind (NBr)
Categorie
Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca
QR Code

CLUBWINNAAR