Activiteitencommissie

Organisator

Activiteitencommissie
Email
ln.ncrr@netietivitca

Locatie

Kyno- Compleet
Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind (NBr)
Categorie
QR Code

Datum

01 jul 2019
Expired!

Tijd

19:00

Kosten

€17,50

Lezing darmen en immuniteit

 door Ingrid Smolders

Aanvang vanaf: 18.30 start 19 uur

We zien regelmatig vragen voorbij komen op forums over o.a. huid, oor en immuniteit problemen. We hebben Ingrid bereid gevonden een lezing te komen geven, speciaal voor de Rhodesian Ridgeback Club Nederland, maar iedereen is van harte welkom, er zijn beperkte plaatsen.

 

‘Je weerstand komt uit je darmen’ is een veelgehoorde term. Maar hoe zit dat dan precies? Waar zit die weerstand in die darm? Hoe ziet er dat uit? Hoe beïnvloedt dat het immuunsysteem van de hond? Zou je het met voeding kunnen optimaliseren?

Wat is de connectie tussen spijsverteringsproblematiek,  eventuele andere aandoeningen, de darm(bewoners) en voeding?

Welke bacteriën zorgen dan specifiek voor een beter immuunsysteem? En kun je die darmbewoners bv. vertroetelen zodat ze zich gaan vermenigvuldigen? Wat ‘eten’ darmbacteriën eigenlijk?

De darm heeft een enorm uitgebreid zenuwstelsel; het wordt daarom wel het ‘tweede brein’ genoemd. Wellicht communiceert het dan met het andere brein? En zou de darm dus invloed kunnen hebben op het gedrag van je hond?

Al deze SUPER-interessante vragen worden in deze lezing voor je beantwoord. We gaan leren hoe belangrijk een gezonde darm is en wat je mogelijk kunt doen om deze gezond te houden.

Deze lezing wordt gegeven door Ingrid Smolders, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut bij Big Dog Company in Rotterdam, the one and only eigenaar en oprichter van Medipetfood, eigenaresse Into the Wild voedingsadvies voor dieren en Medipetfood en docente Fytotherapie en Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut.

Betaling direct bij inschrijving: Voor leden van RRCN is de prijs: €17,50, voor niet leden van RRCN €25,- incl. koffie en thee

Activiteitencommissie, Sonja van Gorkum