Jonge hondendag

Voorheen genoemd de nakomelingendag NKD. U kunt zich NIET meer inschrijven voor deelname aan de show.

Inschrijven voor de workshops is wel mogelijk


Zondag 24 april 2022 op de terreinen van Manege de Fruithof te Heteren vanaf 10.00 uur

Voor vragen kunt u contact opnemen met de expositiecommissie via: ln.NCRR@eitisopxE

WORKSHOPS JONGE HONDENDAG 24 APRIL 2022

WORKSHOP AANDACHT:
N&N Dogtrainers – Nicole van Rhee – 
www.dogtrainers.nl


Heb jij een puber-RR die alle prikkels reuze interessant vindt, snel is afgeleid als hij andere honden ziet en moeite heeft om zich te concentreren? Kan je hond thuis goed luisteren, maar zodra je de deur uitstapt niet meer?
Dan is deze workshop iets voor jou! De band tussen baas en hond staat centraal; jij wordt weer belangrijker dan de omgeving!


WORKSHOP MASSAGE:
CaniFlow – Linda van den Ekart – 
www.caniflow.nl

Even voorstellen! Mijn naam is Linda van den Ekart. Samen met onze knappe RR livernose Sam van 8,5 jaar wonen mijn man en ik in het mooie Brabantse Eindhoven. Na zelf ooit een workshop hondenmassage gevolgd te hebben ben ik vanaf 2019 opgeleid tot Kynologisch shiatsu masseur.

Tijdens deze RRCN Jonge Hondendag verzorg ik enkele workshops. Wil je leren hoe jij met diverse massagetechnieken een goede ontspanningsmassage geeft en jouw hond fysiek en mentaal kunt ondersteunen? Meld je aan en doe gezellig mee!

Massage beïnvloedt belangrijke processen in het lichaam zoals de spijsvertering, bloeddruk en ademhaling. Ook verbetert massage het lichaamsbewustzijn en houdt het spieren soepel. Mentaal draagt massage bij aan het beter kunnen omgaan met externe prikkels, het versterkt het zelfvertrouwen en het verbetert de band tussen hond en begeleider. Dit en nog veel meer! Lees hierover meer op mijn site of social media.

Veel plezier tijdens deze dag en wie weet zie ik je bij de workshop!

Ontspannen groet,

Linda van den Ekart
CaniFlow

Zelf meenemen: deken of matje voor je hond.


WORKSHOP DETECTIE:
Marije Luiten – www.werkenmetjehond.nl


Neuswerk is ontzettend leuk om te doen! Je komt tegemoet aan wat de hond graag doet en goed kan; werken met zijn neus. Detectie is een vorm van neuswerk waarbij de hond zelfstandig op zoek gaat naar een verborgen (aangeleerde) stof en deze leert te verwijzen (aangeven dat de stof er ligt).

Bij de workshop detectie op de Jonge Hondendag, kunnen jij en je hond een eerste stap hierin maken. In kleine groepjes gaan we een half uur aan de slag waarbij je een korte uitleg krijgt en daarna fijn aan de slag gaat met je hond. De workshop is niet alleen om kennis te maken met detectie, maar juist ook fijn voor jouw hond om op een dag vol indrukken even fijn te kunnen snuffelen.

Hopelijk zien we elkaar 24 april! Groetjes Marije 


LEZING VOEDING 
Naturavetal – www.naturavetal.nl


Naturavetal geeft, op de Jonge hondendag, een interessante en leerzame lezing over voeding.

In ongeveer 45 minuten zullen de volgende onderwerpen worden belicht:


– Geef de juiste voeding (hierbij komt droogvoeding, nat voeding en BARF aan de orde)
– Voeding en gezondheid
– Omschakelen of variëren van voeding soorten
– Wanneer naar volwassen voeding voor Ridgebacks?

– Gelegenheid tot vragen met betrekkingen tot deze onderwerpen


WORKSHOP HONDENLIJNEN MAKEN:

Annemie Baltissen 


We gaan werken met ppm: een soort touw dat uit de zeilsport komt. Het is heel sterk en blijft drijven in water. Je kunt van dit touw allerlei soorten lijnen en speeltjes maken.  Groot voordeel is dat de speeltjes blijven drijven en het materiaal ook wasbaar is in de wasmachine op 30 graden.

Het touw is er in heel veel verschillende kleuren en kleurcombinaties. En doordat je ook 2 touwen met elkaar kunt gebruiken in allerlei patronen zijn er ontelbaar veel mogelijkheden.  We beginnen met een basislijn. Simpele lijn met musketon en handvat om het materiaal te leren kennen en te leren werken met de benodigde Selma naald. Daarna kun jezelf kiezen wat voor lijn je wil maken, jachtlijn politielijn enkele lijn of een dubbele lijn met motief of een speeltje.


Portretdag – Speciale Rhodesian Ridgeback Editie

Miranda van Assema – Hondenfotograaf – www.kynophotography.nl

Tijdens de Jonge Hondendag ben ik aanwezig met mijn mobiele studio en organiseer ik een speciale editie van de portretdag (minishoot).

Een portretdag houdt in dat ik gedurende deze dag meerdere korte fotoshoots direct achter elkaar plan. Het concept is ook wel bekend als minishoot.

De dag wordt opgedeeld in tijdsblokken van 15 minuten. Per tijdsblok is er ca. 10 minuten de tijd om 1 hond te fotograferen. Om ook de ruimte en rust te hebben tijdens het wisselen tussen de tijdsblokken, rekenen we 15 minuten per tijdsblok. Tijdens het fotograferen richten we ons vooral op het maken van mooie portretfoto’s van de mooie, karakteristieke kop van je hond.

Kosten: € 30 per tijdsblok

Inclusief:
– 1 hond
– online fotogalerij waaruit je je keuze kunt maken
– 1 luxe afdruk in passe-partout* 
– mijn enthousiasme en professionaliteit
– BTW

Voorwaarden:
– er is ruimte voor 1 hond per tijdsblok
– we maken alleen portretfoto’s van de kop van je hond. Wil je een foto ten voeten uit of samen met het baasje? Je bent altijd van harte welkom voor een volledige shoot

* Formaat passe-partout = 20 x 25cm. Fotomaat = 15 x 20 cm.

(https://kynophotography.com/boek-een-fotoshoot-met-je-hond/rrcn-jonge-hondendag-minishoot/)

Deze portretdagen organiseer ik slechts 2 maal per jaar in mijn studio in Zwaag, maar voor deze speciale dag reis ik af naar Manege de Fruithof te Heteren waar de Jonge Hondendag wordt gehouden. Ben je deelnemer tijdens deze dag? Loop deze kans dan niet mis en laat een mooie, stijlvolle foto maken van de kop van je hond!


COMMISSIE RASINFORMATIE

Tijdens de JHD zijn de leden van de commissie rasinformatie, Joyce en Martijn van Oudheusen, aanwezig om eventuele vragen over het ras te beantwoorden voor aspirant pupkopers en ridgeback eigenaren. 

Datum

24 apr 2022
Verlopen!

Tijd

Hele dag

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Manege De Fruithof
Dorpsstraat 5, 6666 AE Heteren
Categorie

Organisator

Expositiecommissie
Email
ln.ncrr@eitisopxe
Meer Lezen

Weer

Helder
11 ° C
Wind: 24 KPH
Luchtvochtigheid: 1 %
Zicht: 16 KM
QR code

CLUBWINNAAR