Coursing Spaarndam

De inschrijving gaat dinsdag 25 juli om 19 uur open.

Inschrijfformulier

Let op:
Leden, zorg ervoor dat je je lidmaatschapsnummer weet!!

Alleen bij afmelding 36 uur vooraf de Coursing krijgt u uw inschrijfgeld retour.

Wat is lure coursing?

Lure Coursing is een sport, waarin men met windhonden de jacht op het haas zo natuurgetrouw mogelijk tracht te imiteren, dus zonder levende prooi. De windhonden jagen op een kunstmatige prooi, welke normaal gesproken bestaat uit enkele repen stevig wit plastic of een namaakbontje.
Voor de Ridgebacks hebben we gekozen voor een ovaal parcours.

Wat verwachten we van jullie?

Schrijf alleen honden in die fysiek gezond genoeg zijn om deel te nemen. Daarnaast is het niet onbelangrijk de hond ook in een goede conditie te hebben, bijv. extra naast de fiets lopen wanneer de hond normaal gesproken zonder al te veel fysieke uitspattingen mee wandelt.
Zorg dat je de hond op de dag van coursen geen brokken voert. Voer een pannenkoek (kant en klaar bij de supermarkten verkrijgbaar) of een kleine maaltijd vers vlees. Vanuit de windhonden vereniging waarschuwt men dat de combinatie brok en coursen het risico op een maagtorsie kan verhogen.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent en klaar staat als je aan de beurt bent
Voor het coursen moet er een warming up gedaan worden en na het coursen moet er een cooling down gedaan worden, dit bestaat uit 10 minuten in- en uitlopen of fietsen (tip!)
Let goed op je hond als er gerend wordt. Ze kunnen door de drift ontsnappen van de riem, uit de bench etc. Houd honden altijd aangelijnd!! Vooral tijdens het draaien van de lure.
Tijdens het coursen is geen halsband toegestaan in verband met het uitzetten van de spieren, tuigen mogen in overleg.
Houd afstand! Ga niet te dicht met je hond bij de baan staan om irritaties met andere honden te voorkomen.
Ruim uitwerpselen zelf op!! Poepzakjes worden beschikbaar gesteld.
Wat is de bedoeling?

We hebben een programma waarin kan worden deelgenomen in vijf leeftijdscategorieën waarin er twee keer gerend kan worden verdeeld over de dag (in een ochtend- en middagprogramma).

Ook dit jaar in Spaarndam gaan we in de ochtend een slagenparcours doen.
Er zal éénmaal gelopen worden op het slagenparcours (ochtend) en éénmaal op de baan (middag). De eerste race (ochtend) zal plaatsvinden op het veld naast de ovale baan. Hierbij zal niet worden gejureerd en geen tijd worden gemeten.

Het zal een langer parcours zijn dan het welbekende herkansing parcours. Wel zal per leeftijd de lengte van het parcours worden aangepast. Dit parcours zal geen onverantwoorde bochten bevatten en worden uitgezet door ervaren mensen van de wrv Spaarndam. De tweede race op de ovale baan (middag) zal verlopen als gewoonlijk. Er zullen weer verschillende afstanden zijn per leeftijd. De tijd zal weer worden gemeten. Voor de twijfelaars is er altijd een herkans veldje, een slagenparcours dat het voor de twijfelaars iets interessanter moet maken. Indien u dus inschrijft voor coursing te Spaarndam schrijft u in voor éénmaal een race op het slagen parcours en éénmaal een race op de ovale baan. De ovale baan is een afgesloten gebied. De honden kunnen de baan niet verlaten. Het slagenparcours zal grotendeels afgezet zijn maar niet geheel gesloten. Dit even ter informatie mocht u twijfelen of uw hond al dan niet aan de haal zal gaan met zijn/haar vrijheid.

De pups en jonge honden zullen de spits afbijten. Dit zodat het wachten niet al te lang is en ze niet al helemaal moe zijn van alle indrukken, maar mooi energie hebben om te “spelen” met de haas.
Vanwege de belasting en inspanning die het coursen met zich meebrengt, hebben we de volgende categorieën bepaald:

De honden van 2 – 5 maanden zullen spelenderwijs een klein parcoursje afleggen.
De honden van 5 – 12 maanden leggen een recht parcours af op de lange zijde.
De honden van 12-15 maanden / veteranen zullen 3/4 van het parcours afleggen.
De honden van 8 jaar en ouder (veteranen) zullen 3/4 van het parcours afleggen *
De honden tussen 15 maanden en 8 jaar zullen een volledig parcours afleggen.

* Naar eigen inzicht kan besloten worden om honden ouder dan 8 jaar deel te laten nemen in de veteranenklasse, mits in goede conditie. Indien gewenst kan er ook voor de kortere of lange afstand gekozen worden. Dit graag aangeven in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier.

Extra:

Als uw hond nog nooit gecoursed heeft of voorheen niet overtuigend een hele ronde heeft gelopen kunt u deze ook opgeven voor alleen het rechte stuk (5-12 maanden) of een 3/4 parcours (12-15 maanden/veteranen). Dit graag aangeven in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier. Als de leeftijd van de hond niet binnen die categorie valt doet uw hond buiten mededinging mee. Indien u meerdere honden in 1 rit wilt laten lopen zorg dan in eerste instantie zelf voor de herkenbaarheid van uw hond vanwege de tijdsregistratie.

Wanneer, waar, hoe laat, kosten:

Datum: Zondag 13 augustus

Locatie Spaarndam:
WRV Amsterdam
terrein SKCH, Noorderweg 10
2064 KD Spaarndam

Kosten:
Honden tot 12 maanden/veteranen Leden € 8,50  – Niet-leden € 11,00
Honden vanaf 12 maanden Leden € 12,50               – Niet-leden € 16,50

Betalen vooraf bij inschrijving!!!
IBAN NL95RABO0171974980 (BIC RABONL2U) t.n.v. RRCN
Omschrijving: Coursing Spaarndam + naam hond(en) en eventueel lidmaatschapsnummer

Max. aantal RITTEN: per dagdeel:  70 (het is mogelijk 2 of meerdere Ridgebacks die elkaar goed kennen samen te laten coursen). Inschrijving gaat op volgorde van betaling!!!

Mocht u uw hond in een andere klasse willen laten lopen dan zijn/haar leeftijd, dan kunt u dit in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier aangeven. Uw hond loopt dan wel buiten mededingen voor de 1e t/m 3e plaats mee.

Nog even voor de duidelijkheid: Loopse teven mogen niet deelnemen aan de coursing!

Overnachten.
Locatie Spaarndam: Er kan op het coursingterrein overnacht worden, de nacht voorafgaand aan de coursingdag vanaf 16.00 uur. LET OP maximaal 5 plaatsen beschikbaar. Overnachten is € 7,50 per tent/caravan/camper, incl. stroom. De WC’s blijven open. Wel dient u zich van te voren op te geven. De 5 beschikbare plaatsen zullen op volgorde van inschrijving worden vergeven. Het kan dus zijn dat na inschrijving u te horen krijgt dat kamperen niet meer mogelijk is. Het betaalde kampeergeld zult u contant op de dag zelf bij aanmelding terug krijgen.

Men moet zelf zorgen voor kampeerspullen, verlengkabels, eten en drinken etc. (zaterdagavond/zondagmorgen)  De organisatie regelt in deze verder niks.

Eten en drinken te verkrijgen in de kantine van de renvereniging op de coursingdag zelf.

De RRCN coursing te Spaarndam wordt gesponsord door Naturavetal Nederland ,


Het evenement is afgelopen.

Datum

13 aug 2023

Tijd

9: 30

Plaats

WRV Amsterdam
Noorderweg 10, 2064 KD Spaarndam
Coursing Crew

Organisator

Coursing Crew
Email
moc.liamg@gnisruocncrr
Ga naar de inhoud