Coursing Geldrop

Super leuk om te doen met je hond. Coursing is trouwens ook geschikt voor honden die normaal niet los kunnen lopen aangezien de Renbaan omheind is. Ze kunnen dus tijdens het rennen niet zomaar besluiten hun eigen race te gaan lopen of andere honden te gaan klieren.

INSCHRIJVING OPENT 14 SEPTEMBER 

Inschrijfformulier

I.v.m. het Corona-virus wijzen wij u op de volgende maatregelen:

  • – Heeft u koorts (≥ 38 graden), last van benauwdheid en/of verkoudheidsklachten dan verzoeken wij u om u af te melden bij de organisatie en thuis te blijven.
  • – Het aanmelden van uw hond zal iets anders verlopen als normaal. Bij aankomst wordt u nog in de auto opgevangen door één van onze crew-leden die uw aanmelding zal controleren. U hoeft dus niet meer na aankomst naar de aanmeldtafel te komen. – Betaling van de coursing is alleen mogelijk d.m.v. betaling vooraf. Het is helaas niet mogelijk om op de dag zelf met contant geld te betalen.
  • – Wij verzoeken u om op het gehele terrein 1,5m afstand te houden t.o.v. andere deelnemers, bezoekers, crewleden en de baanmedewerkers.
  • – Wij verzoeken u ook om u gedurende de hele dag te houden aan de overige maatregelen opgesteld door het RIVM.

Programma wordt in 2 dagdelen verdeeld.

Ochtend:
2 – 5 maanden pups middenterrein – 1e run
5 – 12 maanden rechte stuk – 1e run
12 – 15 maanden ¾ baan – 1e run

Veteranen ¾ baan – 1e run
Middenterrein voor de weigeraars van de 1e run
2 – 5 maanden pups middenterrein – 2e run
5 – 12 maanden rechte stuk – 2e run
12 – 15 maanden ¾ baan – 2e run
Veteranen ¾ baan – 2e run

Prijsuitreiking middenterrein (certificaten worden gemaild)

Middag:
Aankomst van de deelnemers die een hond hebben die meedoet met 15 maanden en ouder
Ouder dan 15 maanden – 1e run
Middenterrein voor de weigeraars bij de 1e run
Ouder dan 15 maanden –  2e run

Prijsuitreiking middenterrein (certificaten worden gemaild)

Er wordt voor de deelnemers een WhatsApp groep opgezet, waarin het coursing programma in PDF formaat verzonden wordt. Reacties in deze groep worden uitgezet. Als je bezwaar hebt tegen het gebruik van je mobiele nummer voor deze groep, dan dat graag even vermelden in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier. Wijzigingen in het programma en opgave voor de weigeraars op het middenterrein kunnen door deelnemers doorgegeven worden via WhatsApp aan een vooraf bekend gemaakte telefoonnummers.

Alleen bij afmelding 36 uur vooraf de Coursing krijgt u uw inschrijfgeld retour.

Wat is lure coursing?

Lure Coursing is een sport, waarin men met windhonden de jacht op het haas zo natuurgetrouw mogelijk tracht te imiteren, dus zonder levende prooi. De windhonden jagen op een kunstmatige prooi, welke normaal gesproken bestaat uit enkele repen stevig wit plastic of een namaakbontje.
Voor de Ridgebacks hebben we gekozen voor een ovaal parcours.

Wat verwachten we van jullie?

Schrijf alleen honden in die fysiek gezond genoeg zijn om deel te nemen. Daarnaast is het niet onbelangrijk de hond ook in een goede conditie te hebben, bijv. extra naast de fiets lopen wanneer de hond normaal gesproken zonder al te veel fysieke uitspattingen mee wandelt.
Zorg dat je de hond op de dag van coursen geen brokken voert. Voer een pannenkoek (kant en klaar bij de supermarkten verkrijgbaar) of een kleine maaltijd vers vlees. Vanuit de windhonden vereniging waarschuwt men dat de combinatie brok en coursen het risico op een maagtorsie kan verhogen.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent en klaar staat als je aan de beurt bent
Voor het coursen moet er een warming up gedaan worden en na het coursen moet er een cooling down gedaan worden, dit bestaat uit 10 minuten in- en uitlopen of fietsen (tip!)
Let goed op je hond als er gerend wordt. Ze kunnen door de drift ontsnappen van de riem, uit de bench etc. Houd honden altijd aangelijnd!! Vooral tijdens het draaien van de lure.
Tijdens het coursen is geen halsband toegestaan in verband met het uitzetten van de spieren, tuigen mogen in overleg.
Houd afstand! Ga niet te dicht met je hond bij de baan staan om irritaties met andere honden te voorkomen.
Ruim uitwerpselen zelf op!! Poepzakjes worden beschikbaar gesteld.

Wat is de bedoeling?

We hebben een programma waarin kan worden deelgenomen in vijf leeftijdscategorieën waarin er twee keer gerend kan worden verdeeld over de dag (in een ochtend- en middagprogramma).

De pups en jonge honden zullen de spits afbijten. Dit zodat het wachten niet al te lang is en ze niet al helemaal moe zijn van alle indrukken, maar mooi energie hebben om te “spelen” met de haas.
Vanwege de belasting en inspanning die het coursen met zich meebrengt, hebben we de volgende categorieën bepaald:

De honden van 2 – 5 maanden zullen spelenderwijs een klein parcoursje afleggen.
De honden van 5 – 12 maanden leggen een recht parcours af op de lange zijde.
De honden van 12-15 maanden / veteranen zullen 3/4 van het parcours afleggen.
De honden van 8 jaar en ouder (veteranen) zullen 3/4 van het parcours afleggen *
De honden tussen 15 maanden en 8 jaar zullen een volledig parcours afleggen.
In de pauze zal er gelegenheid zijn om de honden, die in de 1e run niet hebben gelopen, alsnog te enthousiasmeren met een zigzag parcours op het middenterrein.

* Naar eigen inzicht kan besloten worden om honden ouder dan 8 jaar deel te laten nemen in de veteranenklasse, mits in goede conditie. Indien gewenst kan er ook voor de kortere of lange afstand gekozen worden. Dit graag aangeven in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier.

Extra:

Als uw hond nog nooit gecoursed heeft of voorheen niet overtuigend een hele ronde heeft gelopen kunt u deze ook opgeven voor alleen het rechte stuk (5-12 maanden) of een 3/4 parcours (12-15 maanden/veteranen). Dit graag aangeven in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier. Als de leeftijd van de hond niet binnen die categorie valt doet uw hond buiten mededinging mee. Indien u meerdere honden in 1 rit wilt laten lopen zorg dan in eerste instantie zelf voor de herkenbaarheid van uw hond vanwege de tijdsregistratie.

Wanneer, waar, hoe laat, kosten:

Datum: Zondag 3 oktober

Locatie Geldrop:
Renbaan de Coevering
Bosrand 130
5665 ET Geldrop

Kosten:
Honden tot 15 maanden/veteranen Leden € 8,50  – Niet-leden € 11,00
Honden vanaf 15 maanden Leden € 12,50  – Niet-leden € 16,50

Betalen vooraf bij inschrijving!!!
IBAN NL95RABO0171974980 (BIC RABONL2U) t.n.v. R.R.C.N.
Omschrijving: Coursing Geldrop + naam eigenaar en eventueel lidmaatschapsnummer

Max. aantal RITTEN: per dagdeel: 65 (het is mogelijk 2 of meerdere Ridgebacks die elkaar goed kennen samen te laten coursen).Inschrijving gaat op volgorde van betaling!!!

Mocht u uw hond in een andere klasse willen laten lopen dan zijn/haar leeftijd, dan kunt u dit in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier aangeven. Uw hond loopt dan wel buiten mededingen voor de 1e tm 3e plaats mee.

Nog even voor de duidelijkheid: Loopse teven mogen niet deelnemen aan de coursing!

Overnachten.
Locatie Geldrop. Er kan op het coursingterrein overnacht worden, de nacht voorafgaand aan de coursingdag vanaf 16.00 uur. Overnachten is € 7,50 per tent/caravan/camper, incl stroom. De WC’s blijven open.
Wel dient u zich van te voren op te geven.

Men moet voor het kamperen zelf zorgen voor kampeerspullen, verlengkabels, eten (zaterdagavond/zondagmorgen) en drinken etc. De organisatie regelt in deze verder niks.

Eten en drinken te verkrijgen in de kantine van de renvereniging op de coursingdag zelf.

De RRCN coursing te Geldrop wordt gesponsord door Naturavetal Nederland ,

Datum

03 okt 2021
Verlopen!

Tijd

Hele dag

Locatie

Renbaan de Coevering Geldrop
Bosrand 130, 5665 ET Geldrop
Categorie
Coursing Crew

Organisator

Coursing Crew
Email
moc.liamg@gnisruocncrr

Weer

Regen
15 ° C
Wind: 24 KPH
Luchtvochtigheid: 1 %
Zicht: 16 KM
QR code

CLUBWINNAAR