kcm

RRCN Kampioenschapsclubmatch
uitslagen 2023
Kampioenschapsclubmatch

KCM

De kampioenschapsclubmatch is een show die is opengesteld voor alle Rhodesian Ridgebacks die in het bezit zijn van een FCI-erkende stamboom en voldoen aan de rasstandaard. Ook als u nog nooit eerder geshowd hebt, bent u van harte welkom om uw hond te laten keuren door een gespecialiseerde keurmeester.

BOB & BOS 2015

BOB: Ringerike Baya Beyonce  van  Mevr. E. Dusbaba  
BOS: Ringerike Mia Mikeno  van Mevr. E. Dusbaba  

BOB & BOS 2016

BOB:  Macumazahn Quandoyas Top Gun  van Mevr.Pankova
 BOS: Podarok iz Afriki Tura of Faira Eig. van Mevr.Syalmova

BOB & BOS 2017

BOB:  Aminiafu’s Hishima Henorr  van Dhr.H.Salm
BOS: Casa Nova Cura Pollux Ayoola van Mevr.F.C.Gravendeel-Baars

BOB & BOS 2018

BOB:  Ave Caesar Driving Me Onwards van Mevr.M.van den Biesen
BOS:  Rawridge Indigenous Warrin  van Mevr.Brinkman

BOB & BOS 2019

BOB: Ringerike Beyond Time van Mevr.L. Dusbaba
BOS: Maanhaar Primo-Creatus Hazel

BOB & BOS 2020

BOB:  Ave Caesar Driving Me Onwards van Mevr.M.van den Biesen

BOS: Villagedogs Mystic Joe Black van Dhr. Barendregt

BOB & BOS 2021

Best Of Breed. Eigenaar: Salm-Goedee, Edith met teef Paerdecroon Kindness Krizia

Best Opposite Sex. Eigenaar: Salm, Henk met reu Paerdecroon Henorr’s Hilfiger 

BOB & BOS 2022

Best Of Breed. Eigenaar: DE Mach, Jana I met reu Zuritamu Malonyo Of Ulanyo

Best Opposite Sex. Eigenaar: NL Schoutsen, Maureen met teef Chadi Of The Lion Teasers

BOB & BOS 2023

Best Of Breed. Eigenaar: Salm, Henk met teef Paerdecroon Olympic Olyve 

Best Opposite Sex. Eigenaar: Beckers, Kirsten met reu Motsi Van De Palsenborghoeve

Geen evenementen gevonden!

Foto's 2021

Best Of Breed.

Paerdecroon Kindness Krizia 

Foto’s 2020

Voor de eerste keer showen?

 Voordat u de eerste keer gaat showen is het verstandig om dit een aantal keer te trainen. (U kunt ervoor kiezen ringtraining te gaan volgen bij een hondenschool.) Uw hond moet netjes kunnen blijven staan in showstand (dit is het zo mooi en natuurlijk mogelijk laten staan van de hond) voor een aantal minuten en het kost de nodige moeite en koekjes om dit aan te leren. De keurmeester zal de hond betasten over het gehele lichaam en zijn gebit bekijken. Dit kunt u thuis of op ringtraining oefenen. Dit doet u door de lippen voorzichtig op te tillen en de tanden zichtbaar te maken. Daarna komt het stukje lopen met uw hond, de hond moet tijdens een show een driehoek en een rechte lijn lopen in een draf, hierbij is het beste om een mooie natuurlijke tred aan te houden, dus niet sjokken of een te hoog tempo. Let wel op, het showen is een samenwerking tussen baas en hond, als de baas nerveus is of met andere zaken druk is tijdens de show zal de hond dit aanvoelen en juist dat doen wat u niet wilt.

Nadat u de inschrijving voor de KCM hebt ingestuurd, krijgt u ongeveer een week voor aanvang van de show uw deelnamebewijs opgestuurd, hierbij vindt u ook informatie over waar u hoe laat moet zijn.

Dan komt de dag van de show er aan, u moet niet alleen uw hond meenemen maar ook een showlijn waar u uw hond mee gaat showen in de ring en vergeet niet genoeg lekkers voor de hond in uw zakken te doen. Let op dat een dag showen een hele dag duurt, neem een stoel mee zodat u niet de hele dag hoeft te staan en een bak mee voor de hond om water in te doen. Ook een kleed en eventueel een bench voor uw hond zijn handige zaken om mee te nemen.

Bij binnenkomst kunt u zich aanmelden om uw nummer en de catalogus op te halen, u kunt dan ook zien in welke ring uw hond gekeurd wordt. Zoek een goed plekje waar uw hond rustig kan liggen en u toch uitzicht op de ring heeft om alles te kunnen volgen. Daarna is het wachten tot de groep waar u bent ingedeeld gaat beginnen. Zorg ervoor dat het nummer dat u gekregen hebt goed zichtbaar is als u de ring betreedt, dit kan onder meer door het nummer te bevestigen met een veiligheidsspeld.

Alle honden van de groep gaan gelijktijdig naar binnen op volgorde van catalogusnummer. Soms wordt er eerst een rondje gelopen met alle honden in de ring. Let er dan op dat u gelijk uw hond goed voorstelt want de keurmeester is al aan het kijken. Afhankelijk van de grootte van de groep blijft iedereen in de ring wachten op zijn beurt of wacht iedereen buiten de ring en zijn er twee honden per keer in de ring. De ringmeester zal aangeven wat er verwacht wordt. Als u aan de beurt bent gaat u naar de keurmeester toe in de ring en zet u de hond in stand. De keurmeester vraagt meestal hoe oud de hond is en zal de hond betasten van voor naar achteren en het gebit bekijken om te zien of uw hond een scharend gebit heeft. Mocht uw hond de keurmeester spannend vinden dan kunt u de tanden van uw hond zelf aan de keurmeester tonen. Na het betasten wordt er aangegeven dat u de driehoek mag gaan lopen, neem de tijd om even tot rust te komen en uw hond in de gewenste positie te zetten en loop rechtop met uw hond in een mooie tred de driehoek. Teruggekomen bij de keurmeester zal die u aangeven een rechte lijn te lopen van en naar haar/hem toe.

Daarna gaat de keurmeester vaak zitten en mag u de hond in showstand voor hem of haar neerzetten. De keurmeester geeft dan zijn bevindingen door aan de schrijver die het keurrapport schrijft. Dit kan soms erg lang duren voor de hond dus blijf proberen om contact te houden met uw hond, bespreek alles met de hond wat u maar wilt zolang deze maar stil en mooi blijft staan. Gaat de hond verplaatsen en staat hij niet meer netjes voor de keurmeester zet de hond dan gerust een keertje opnieuw neer. Als de keurmeester voldoende heeft gezien zal hij dit aangeven en daarna mag u weer achter in de rij plaatsnemen en of de ring verlaten. En dan is het moment van de uitslag. De keurmeester zal uit de groep 4 honden plaatsen, deze honden moeten dan vaak nog een keer heen en weer lopen zodat de keurmeester ze goed kan vergelijken. Op het ringbord komt vrij snel na de groep de uitslag per hond te staan. Aan het einde van de show krijgt u een keurverslag met de uitslag en beschrijving van wat de keurmeester als eindbeoordeling aan uw hond heeft gegeven.

En wat de keurmeester er ook van vindt, iedereen neemt aan het einde van de dag zijn liefste en knapste hond weer mee naar huis!

Ga naar de inhoud