Jhd

RRCN Jonge Hondendag
JHD (voorheen nakomelingendag)

Jonge Hondendag

Jaarlijks organiseert de RRCN een Jonge hondendag (voorheen nakomelingendag). Deze dag is bedoeld voor ridgebacks geboren in de periode 1 mei tot en met 30 april per kalenderjaar.Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de RRCN.

De JHD is geen officiële show maar de honden worden wel beoordeeld door officiële keurmeesters.

Voor de fokkers en de vereniging is deze dag ideaal om de ontwikkeling van het ras te kunnen volgen. Voor deelnemers is de JHD dé mogelijkheid om eens aan een show te proeven. De enige eis voor deelname is dat de ridgeback in het bezit is van een Nederlandse stamboom (NHSB) en geboren is tussen 1 mei en 30 april voorafgaand aan het jaar waarin de JHD wordt gehouden. De ridgebackhoeft niet correct te zijn, dus ridgeloos, afwijkende kronen, teveel wit, knikstaart etc., ze zijn allemaal welkom.

De hond hoeft geen ervaring te hebben met showen. In de ring wordt verwacht dat hij aan een gewone riem en normale halsband (géén halti’s of tuigen!) met de baas een rondje kan rennen in een rustige draf, het gebit kan laten zien, zich laat betasten door de keurmeester en kort netjes kan staan zodat de keurmeester het verslag kan opmaken.

De Expositiecommissie is voornemens om, voorafgaand aan de JHD, een workshop ringtraining te verzorgen. Mocht u daar belangstelling voor hebben, houd dan onze website dan wel facebookpagina in de gaten.
U kunt natuurlijk ook informeren bij uw plaatselijke kynologenclub of zij ringtraining organiseren.

Tijdens de JHD zijn er ook een aantal activiteiten/workshops voor de deelnemers.  Ook zijn er verschillende stands aanwezig.

Kortom: de Jonge hondendag  is een geweldige dag met een ontspannen sfeer, voor zowel deelnemers als bezoekers.

Foto’s KCM 2022

Door Edward Veldkamp

Voor foto’s op groot formaat stuur een e-mail naar moc.liamg@pmakdlevaje

Fotoalbum NKD 2018

Ga naar de inhoud